Tyresövallen 1
11 juni 2022
14:00

Referat: Tyresö FF - Västerhaninge IF

Vi trodde på förhand att Tyresö skulle vara skärrade då man inte vunnit på sju omgångar men det var snarare bortalaget som såg skärrat ut. Tyresö tog tag i spelet medan Västerhaninge backade hem. Redan efter fem minuter hade Tyresö haft fyra hörnor. Trots det skapades inte särskilt många chanser. Det positiva i Västerhaninges spel var att man höll ihop laget i försvarsspelet och gjorde det svårt för Tyresö. I övrigt syntes inga klara drag hur laget skulle spela, man körde oftast fast innan man kom till sista tredjedelen. 0-0 i paus

Andra halvlek som den första Tyresö som det drivande laget skillnaden var att nu skulle utdelningen komma. 1-0 en lång boll där Linus kommer ut lite på mellanhand och Thomasson i Tyresö anfallet enkelt kan runda Linus och lägga in bollen. Fyra minuter senare i den 55:e var det dags igen friläge och 2-0. I ärlighetens namn var det i det här läget närmare 3-0 än en reducering. I den 78:e var det så dags för det som kännetecknar Västerhaninge året 2022, utvisning och spel med 10 man. Nu förväntade man sig att matchen var över istället började Västerhaninge spela mer desperat fotboll. Valle som flyttat ner ett steg och blev mer involverad i spelet matade in bollar mot Elvir i boxen och reduceringen kom i den 81:a. Med 10 man så började Västerhaninge skapa chanser synd att det var så lite kvar.
På det stora hela en rättvis seger för hemmalaget.